Brexit на пътя? Британски шофьори не разбират знаците в Европа

4 млн. туристи от Острова ще пътуват из Стария континент това лято
Обновена: 8 авг 2019 15:13 | 8 авг 2019 15:12, Красимир Ангелов
21
Brexit на пътя? Британски шофьори не разбират знаците в Европа
Снимка: pexels.com

Борис Джонсън обеща на британците Brexit на 31 октомври, без значение дали ще има сделка или не. Ново проучване обаче показа, че британските шофьори изобщо не се чувстват част от Европа, съобщава AutoMedia.bg.

Изследване във Великобритания, в което са участвали 2000 шофьори, проведено в реални условия показа, че 65% от тях не разбират европейските пътни знаци, въпреки че 40% от тях вече са карали зад граница.

Основната задача в теста е била разчитане на пътни знаци, като средният показател на участниците е два верни отговора от пет. Три четвърти от британците не разбират знака, който слага край на ограничението на скоростта на германските аутобани и който е любим на огромната част от европейските водачи.

В момента около 40 милиона британци имат шофьорски книжки, като съотнесено към резултатите от теста това означава, че потенциално около 18 милиона от тях биха имали проблеми с пътните знаци в Европа. Само това лято прогнозите са за 4 милиона британски шофьори, които ще поемат из Европа с колите си с десни волани.

60% от анкетираните заявяват, че са изминали над 500 километра в Европа, което е повече от разстоянието между Лондон и Париж, а около една четвърт декларират, че са карали над 800 километра на територията на Стария континент.

Притеснително висок е и процентът на британци, които имат проблеми в Европа, когато става въпрос за шофиране. Една четвърт от анкетираните признават, че са участвали в пътно произшествие, като в над половината от тези случаи се е наложила намесата на полицията.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Всъщност човекът има право- Индия, Бангладеш, Малайзия, Индонезия, Тайланд, Пакистан, Сингапур, Япония , Австралия, Нова Зеландия , Обидинено Кралство. Пропускаме около 20-тина по-малки държави в Централна Америка (Главно карибите) и Южна Америка. Така че ако съберете всичко това може и да го докарате до 1/3 ;)
15
0
 
1
 
! Отговори
Тегавар преди 4 години
За разлика от "можещите" български шофЕри, които се избиват помежду си всекидневно без да си взимат и грам поука затова как трябва да се кара. 80% от шофЕрите от ПОЛУострова не би трябвало да има никакъв достъп до управление дори на колело по пътя. Не могат да пишат, четат , а да знаят закони и правилници да не говорим. Така че тях не ги мислите жертвите по пътищата им са в пъти по-малко от тези в Бойколандия където всеки втори е с дарак за "иляду" лева и газ до ламаринара и после в някое дърво.
14
0
 
1
 
! Отговори
космически оптимист преди 4 години
До Анонимен Знаците се гледат от страната на движение, иначе от обратната страна , виждаш гръбчетата им и може да разпознаеш стоп или път с /без предимство. Друг е въпросът колко % от тях са със закостеняло, поизгладено сиво вещество и неприлично самочувствие на велики колониалисти и неуважение към останалия свят.
13
1
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Първо , слагай препинателни знаци .После се информирай колко страни ползват десен волан . Тогава ще разбереш , че няма как , нито по население , още по малко като територия да са 1/3 от света. Вероятно от много обикаляне по света , не е останало време да четеш.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците не се смилат по пътищата както "великите" българи от територията на клекналите! Книжките не се купуват а взимат с тежък изпит и много взискателно кормуване.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е защото гледат знаците от лявата страна на пътя.
10
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А българските шофьори да не би да ги разбират знаците? Нали всеки втори е със купена книжка......А и принципно да сте виждали ром в учебна кола?
9
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 4 години
С брекзита няма да им се налага да ги четат, ще си стоят на острова, ще си карат у лево и ще си берат ягодите сами. А *** ще си харчи 500те лв мин работна заплата у некое разградско село и ще е цар ;)
8
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами че 1/3 от света си кара у лево, ама *** как да знае това, като той по света не оди, ама иначе се изказва като представител на цивилизования свят. трагедия.
7
1
 
25
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Не е лесно от камилата да скочиш на кола с десен волан. А оттам да минеш на ляв, че и да познаваш знаците...90% от анкетираните са максимум 2-ро поколение "англичани", бленуващи за митичната родина, в която нямат намерение да се върнат
6
0
 
28
 
! Отговори
Nuclear преди 4 години
Те карат в насрещното, пък искаме знаци да помнят..
5
1
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
В рамките на шегата въпроса е да не карат както те са свикнали в лявото платно там знаци или няма или ще са с гръб към движещия се.
4
1
 
21
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Е ся ние не сме ходили в Англия,та как се оправяме тям?!Това,че те са ........,останалите държави,какво са виновни?!
3
7
 
26
 
! Отговори
ЗАБРАНА КОГА ? преди 4 години
4 млн. убийци с десен волан...
2
3
 
44
 
! Отговори
NICK преди 4 години
Нормално! Знаците изискват да бъдат запомнени, което с техния умствен багаж е мисия невъзможна. Затова, по подобие на американците, всичко се изписва на табелата.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако не говорят и разбират и английски, одма са готови за Брекзит-А